Portal Mucanje je neprofitna organizacija. Ukoliko nam želite pomoći i donirati, možete to napraviti ovdje. Hvala!

1min
admin

Mucanje kao prepreka u životu?

Zašto misliti ako mucate da ne možete raditi za nas nezamislive poslove kao što su biti komentator na televiziji, spiker na radiju i sl.? Naravno, da biste to i ostvarili potrebna je velika volja i spremnost te ponajviše – vrijeme.

Postoje razne terapije koje su dokazale da mogu smanjiti, ali i totalno ukloniti mucanje. Osobno poznajem jednu osobu koja je jako mucala dok nije otišla na terapije.

Danas je odvjetnica i svakodnevno priča na telefone, vodi parnice pod velikim pritiskom i slične stvari.

Najgore što možete napraviti jest postaviti sami sebi granicu

Jednom mi je jedan pametan čovjek rekao „Najgore što možete napraviti jest postaviti sami sebi granicu“. Postavljanjem granice nad svojim sposobnostima ograničavate se, i nikad nećete znati za što ste zaista sposobni ako ne probate i ne „preskočite“ tu granicu. Taj čovjek koji mi je to rekao je rođen slijep na jedno oko. U svom životu bio je jedan od najboljih igrača stolnog tenisa u okolici Zagreba, igrao za svoju županiju nogomet (bio je golman), pročitao na tisuće knjige.

Zato si nikada nemojte postaviti granicu nad svojim mogućnostima. Mucate? Nema veze, ako volite posao u kojemu je pričanje svakodnevnica, dajte sve od sebe da to i radite. Pa i ako mucate dok ga radite, nije problem ukoliko shvatite da mucanje nije veliki problem i da Vam se nitko neće rugati. Ako Vam se i rugaju, to sve govori o njima kao osobama. Uzmite na primjer Žejlka Rohatinskog. Svako malo se pojavi na televiziji i muca, ali ne odustaje, pojavljuje se i dalje, opet i opet. Tu je primjer i Slavena Bilića koji vidno kontrolira svoje pričanje i svi Vi koji mucate to dobro vidite. Svaka granica je tu da se pomakne.
Zašto bih bio ograničen ako ja to ne želim? Nikada nemojte prihvatiti poraz.

Koja je Vaša priča?

Ukoliko mislite da nam možete pomoći, ili da imate priču, savjet ili članak koji bi mogao pomoći drugim posjetiteljima, slobodno nam ju pošaljite.

Također, svatko tko je zainteresiran može postati autor na portalu mucanje.com ukoliko je odgovoran, često posjećuje portal i ima smisla za pisanjem artikala.

Da bi postali autor, morate prvo napisati par članaka kako bi vidjeli da ste stvarno zainteresirani postati autorom. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati želite li postati dio naše zajednice.