Portal Mucanje je neprofitna organizacija. Ukoliko nam želite pomoći i donirati, možete to napraviti ovdje. Hvala!

2min
admin

Pozitivna energija kao ključni faktor uspjeha

Svojom novom kolumnom želim potaknuti svih, a naročito Vas koji imate govorni poremećaj, da uvedete određene životne promjene.

Nije jednostavno prihvatiti činjenicu da mucaš, i da je upravo to, ostavilo trag u Vašem životu. Naime, sigurno ste se našli u situacijama kada ste nekoga trebali telefonski nazvati, obaviti kupovinu u trgovini, ili možda prići nekom dečku ili djevojci, pa ste odustali.

Odustali ste spoznajom da mucate, da vi to NE MOŽETE! Negativne misli, strah da ćete zamucati ipak su jači od Vas, to je ono što Vas uvijek gura korak u nazad.

Nemojte bježati od problema

Međutim, što postižete bježanjem od problema, puštanjem mucanju da uznapreduje? Apsolutno ništa! Sve više i više tonete prema dnu, postajete depresivni, nezadovoljni sami sobom, bježite od društva, izbjegavate komunikaciju s nepoznatim ljudima, i još puno toga. Sve to odražava se na Vaš psihološki i emocionalni život.

Dakle, svjesnost i prihvaćanje da mucate prvi je korak u ostvarivanju novih pobjeda. Zato svi Vi koji niste mogli, niste znali, ili ste pak bili lijeni da napravite nešto na tom polju, odnosno da napravite nešto pozitivno za sebe, vrijeme je da to i učinite. Mucanje se ne otklanja „čarobnim štapićem“, već mukotrpnim radom.

Jako je lijepo vidjeti da čovjek svojim zalaganjem, svojim optimizmom, postiže optimalne rezultate. Svakim danom ti rezultati rastu, postajete ne uništivi, sve ide tako lako, i tako glatko. Život nosi izazove, a novi izazovi iziskuju hrabrost, pozitivnu energiju, te spoznaju da to možete..

Dragi moji, da imate priliku izabrati samo jednu jedinu želju da Vam se ispuni, što bi to bilo? Uvjerena sam da bi to bio lijep fluentan govor. Znam da to svim srcem želite. S, toga zašto to i ne ispuniti? Zašto ne objaviti „rat" mucanju? Zašto ne budete jači od toga? Znam da vi to možete, u to sam posve sigurna, ali postavlja se pitanje, KADA? Zašto da to bude za mjesec, dva, ili godinu dana, kad to može biti ODMAH.

Koja je Vaša priča?

Ukoliko mislite da nam možete pomoći, ili da imate priču, savjet ili članak koji bi mogao pomoći drugim posjetiteljima, slobodno nam ju pošaljite.

Također, svatko tko je zainteresiran može postati autor na portalu mucanje.com ukoliko je odgovoran, često posjećuje portal i ima smisla za pisanjem artikala.

Da bi postali autor, morate prvo napisati par članaka kako bi vidjeli da ste stvarno zainteresirani postati autorom. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati želite li postati dio naše zajednice.