Portal Mucanje je neprofitna organizacija. Ukoliko nam želite pomoći i donirati, možete to napraviti ovdje. Hvala!

1min
admin

Ostati pozitivan je ključ svega

Nakon dugo vremena odlučio sam napisati novu kolumnu i ovim putem se ispričavam što nismo bili u mogućnosti izdati novi članak. U ovome članku fokusirati ću se na usmjeravanja naše negativne energije, te načine kako da probate što manje dopustiti da crne misli upravljaju Vama.

Primjetio sam da puno Vas dosta negativno (čak bih se usudio reći prenegativno) reagira kada Vam se dogodi neka stresna situacija, ili Vas netko čudno pogleda, pa čak i prokomentira Vaš govor.

Dok sam bio mlađi (iako nisam ni sada "star" i pun znanja) osvrtao sam se na takve stvari i nije mi bilo potpuno svejedno, ali ni blizu mi nije toliko smetalo koliko vidim da smeta nekima od Vas.

Prvi korak je najvažniji

Prvi korak prema naprijed, prema poboljšanju Vašeg govora je da pokušate maksimalno izbaciti negativne misli koje generirate u takvim ali i prije takvih situacija. Ukoliko Vam netko dobaci komentar na račun Vašeg govora probajte u što manjoj mjeri misliti da to i dopustiti crnim mislima da Vas nadvladaju.

Ponekad čak i najmanji komentar može poremetiti Vaš govor i tjednima ne možete uspostaviti ikakvu kontrolu nad Vašim govorom. Bitno je ostati pozitivan i ne dozvoliti drugima da Vas demoraliziraju.

Koliko god jednostavno zvučalo - mucate i pomirite se sa time, naučite živjeti sa time kao i ostali ljudi sa drugim hendikepima. Uspoređujući naš hendikep sa nekim drugima, iskreno, naš problem se čini vrlo malim, ali shvaćam da ga mi u istoj mjeri doživljavamo kao i osoba sa većim hendikepom.

Zato - nemojte se deprimirati jer tek onda ste zaglavili. Pokušajte biti što pozitivniji u životu, jer onda će uslijediti i rezultati ... vjerujte mi.

Koja je Vaša priča?

Ukoliko mislite da nam možete pomoći, ili da imate priču, savjet ili članak koji bi mogao pomoći drugim posjetiteljima, slobodno nam ju pošaljite.

Također, svatko tko je zainteresiran može postati autor na portalu mucanje.com ukoliko je odgovoran, često posjećuje portal i ima smisla za pisanjem artikala.

Da bi postali autor, morate prvo napisati par članaka kako bi vidjeli da ste stvarno zainteresirani postati autorom. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati želite li postati dio naše zajednice.