Portal Mucanje je neprofitna organizacija. Ukoliko nam želite pomoći i donirati, možete to napraviti ovdje. Hvala!

2min
admin

Terapija života

Terapija života nosi naziv moje nove kolumne. Zašto sam se odlučila baš za taj naziv? Pa vrlo jednostavno, jer je uprava ta terapija bila posve drugačija od svih prethodnih.

Kao što ste mogli pročitati u mojim prijašnjim člancima, cijeli život posjećivala sam logopede, i sve to u nadi da se govor popravi.

Sazrijevanje, čovjeka potakne da nešto mora mijenjati, pa sam tako i ja odlučila u jednom periodu svog života, da moram nešto poduzeti, da se moram tom problemu više posvetiti. Odlučila sam se za ValMod terapiju, koja priznali Vi to, ili ne, najviše obećava. Točno sam znala što me čeka od prvog do zadnjeg dana.

Želja, volja, rad ...

Mukotrpan rad, vjera da ja to mogu i ponajviše želja, doveli su me do uspjeha. Vjerujem da je ostalim članovima grupe, pa tako i meni bio najteži prvi dan terapije. Puno nepoznatih i zbunjenih lica punilo je maleni hodnik Varaždinske bolnice. Svi smo došli zbog istog problema, zbog govora, u nadi da se postignu uspješni rezultati, Kako je terapija odmicala, počeli smo bolje upoznavati jedni druge, počeli smo se zbližavati.

Svi zajedno prolazili smo trnovit put tijekom tih 12 dana. Moram priznati da je bilo dana kada sve to i nije išlo tako glatko, ali zato je uvijek uz nas bio cijeli ValMod tim, na čelu sa dr. Novoselom.

Sigurna sam da će se velika većina složiti sa mnom, (naravno oni koji su prošli terapiju) da je prvi tjedan bilo najnaporniji, ali uz silnu podršku same grupe, obitelji i prijatelja, zapravo sam uspjela sve to izdržati.

U teškim trenutcima bili smo velika potpora jedni drugima. Svi smo imali svoje uspone i padove. To je bilo neizbježno. Jako je teško suočiti se sa strahovima, i upravo sam uz pomoć terapije uspjela prebroditi strahove koje život nosi, s kojima sam se cijeli život borila. Svaki mali uspjeh iz dana u dan su me jačali, svaka pohvala me činila snažnijom i moćnijom. Postala sam sigurnija, a svaku prepreku svladavala sam od lakoće.

Cijela terapije bila mi je jedno veliko životno iskustvo, upoznala sam predivne ljude, a s nekima sam i dan danas ostala u lijepim odnosima.

Koja je Vaša priča?

Ukoliko mislite da nam možete pomoći, ili da imate priču, savjet ili članak koji bi mogao pomoći drugim posjetiteljima, slobodno nam ju pošaljite.

Također, svatko tko je zainteresiran može postati autor na portalu mucanje.com ukoliko je odgovoran, često posjećuje portal i ima smisla za pisanjem artikala.

Da bi postali autor, morate prvo napisati par članaka kako bi vidjeli da ste stvarno zainteresirani postati autorom. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati želite li postati dio naše zajednice.