Portal Mucanje je neprofitna organizacija. Ukoliko nam želite pomoći i donirati, možete to napraviti ovdje. Hvala!

1min
admin

Kako prebroditi krizno razdoblje?

Upali ste u krizno razdoblje i jednostavno ne možete složiti jednu rečenicu a da ne zamucate? Ne bojte se, tu i tamo dođe takvo razdoblje i samo trebate ostati smireni te vježbati intenzivnije Vaš govor. Povećano mucanje obično dolazi promjenom vremena (barem meni) i to sam primijetio prije dosta godina.

Kao što neke boli noga koju su slomili prilikom promjene vremena, tako i ona utječe na naš govor. Dakako, ukoliko ste bili na određenim terapijama, koristite intenzivnije njihove tehnike i vježbajte dnevno više nego uobičajeno.

Zatvoriti se u sebe nije riješenje!

Ukoliko se osjećate da nikako ne možete promijeniti na bolje Vaš govor, izbjegavanje društva i komunikacije s ljudima je zadnje što trebate učiniti. Nikako si nemojte dopustiti da Vam mucanje oduzme želju za komunikacijom i druženje s prijateljima.

Hodanje prirodom ili gradom je najbolje moguće rješenje, nemojte provesti krizno razdoblje zarobljeni u vlastitom domu. Udahnite zraka i malo se protegnite, po mogućnosti sa partnerom ili prijateljima.

Koja je Vaša priča?

Ukoliko mislite da nam možete pomoći, ili da imate priču, savjet ili članak koji bi mogao pomoći drugim posjetiteljima, slobodno nam ju pošaljite.

Također, svatko tko je zainteresiran može postati autor na portalu mucanje.com ukoliko je odgovoran, često posjećuje portal i ima smisla za pisanjem artikala.

Da bi postali autor, morate prvo napisati par članaka kako bi vidjeli da ste stvarno zainteresirani postati autorom. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati želite li postati dio naše zajednice.