Portal Mucanje je neprofitna organizacija. Ukoliko nam želite pomoći i donirati, možete to napraviti ovdje. Hvala!

2min
admin

"Pravi" prijatelji

Koji je najveći problem osobe koja muca? Prihvaćanje. Vječito se pitate kako će drugi prihvatiti Vaš problem i pokušavate sve što je u Vašoj moći da ostavite dobar prvi dojam na druge.

Međutim, kako i sami znate, to često nije i slučaj, i baš onda nakon petominutnog ponavljanja u sebi „smiri se i polako reci, ispričaj vic, uključi se u razgovor“ zapnete BAŠ na prvoj riječi i sve Vam padne u vodu.

Pff, propali bi u zemlju i na kraju šutjeli i kiselo se smiješili slušajući druge.

Najteži period - osnovna škola ...

Najveći problem i općenito najveći stresovi izazvani mucanjem dolaze kroz osnovnoškolske dane. Sva sreća, osobno po tom pitanju nisam imao velikih problema, a i kada sam ih imao, većinom sam ih prihvaćao smireno i kroz šalu. Međutim, klinci su klinci, ima onih koji te ismijavaju na lijep način (valjda postoji i lijep način ismijavanja), a ima i onih koji te ekstremno ponize i taj trenutak pamtiš čitav život.

Baš zbog tog jednog jedinog događaja propadaš u svim budućim javnim aktivnostima koje želiš obaviti, te se uvijek zapitaš „što ako me opet bude netko ismijavao kao ranije“, i tada si već gotov i ne možeš se smiriti.

Poanta ove cijele priče je ta da svatko može imati 50 prijatelja, ali nije bitno koliko prijatelja imate na Facebook-u, ili s koliko prijatelja ispijaš kave, nego je jedno jedino bitno - koliko PRAVIH prijatelja imate koji su tu za tebe uvijek, i kada je teško i kada nije.

Zato, nemojte propadati u zemlju ako Vas netko ismijava, ako Vam se netko smije iza leđa. Na ovakav način samo pokazuju kakvi su zaista ljudi i takve ne trebate u svome životu. Oslonite se na svoje najbliže prijatelje, one kojima neće biti važno da li mucate ili ne, one kojima je važno samo kakav ste čovjek.

Naravno, bude situacija u kojima se i sam sebi smijem, i kojima se smije cijelo društvo, primjerice, jedno od takvih bi bilo da bih bez problema mogao raditi na televiziji poslije programa da „šuštim“, jer mi se znalo desit da zaglavim na slovu šššš itd. bilo je takvih situacija dosta, gdje smo se svi iskreno nasmijali.

Zato, nemojte se obazirati na mišljenja „ne važnih“, već se oslonite na one kojima vjerujete i koji su Vam uvijek pružili potporu.

Koja je Vaša priča?

Ukoliko mislite da nam možete pomoći, ili da imate priču, savjet ili članak koji bi mogao pomoći drugim posjetiteljima, slobodno nam ju pošaljite.

Također, svatko tko je zainteresiran može postati autor na portalu mucanje.com ukoliko je odgovoran, često posjećuje portal i ima smisla za pisanjem artikala.

Da bi postali autor, morate prvo napisati par članaka kako bi vidjeli da ste stvarno zainteresirani postati autorom. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati želite li postati dio naše zajednice.